Emmaus Åkvarn arbetar för att främja demokratiska rörelser och ideella föreningar genom att bland annat skicka materialbistånd till andra Emmausgrupper världen över. På så sätt stärker vi deras strävan att arbeta för ett hållbart och solidariskt samhälle.

Emmaus Åkvarn arbetar även för att främja och ge en andra chans till de människor som under lång tid har befunnit sig utanför samhället av olika anledningar.

Vi samlar in kläder, skor, textilier, väskor, accessoarer och liknande i våra insamlingskärl som är placerade runt om i södra Sverige. Vi samlar även in husgeråd, möbler och andra prylar på ett flertal Återvinningscentraler. Insamlat material sorteras, prismärks och säljs i våra butiker och till andra butiker runt om i världen. Vi sänder dessutom insamlat material till biståndsprojekt.

Minst 75% av verksamhetens överskott går till biståndsprojekt världen över som mestadels administreras genom våra samarbetsorganisationer.

Styrelse

Vald på årsmötet 2023

Christer Johansson, ordförande
Muneer Mohammed, vice ordförande
Annika Barnard, kassör
Robert Larsson, ledamot
Alma Rylander, ledamot
Mohanad Suleiman, ledamot
VAKANT, sekreterare

Föreningsdokument

Årsredovisning 2021

Årsredovisning 2022

Stadgar

90-konto

Emmaus Åkvarn innehar ett 90-konto, vilket innebär att vi kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. För att läsa mer om vad som ingår i granskningen samt ytterligare information om insamlingskontroll, vänligen besök Svensk Insamlingskontrolls hemsida.

Kontakt

tel: 0481-63330
mail: info@emmausakvarn.se